Миш-Маш - протеиновата Бомба, която и баба ти знае
Миш-маш с извара вместо сирене за една истинска протеинова бомба.
В случая спрямо класическата рецепта сме заменили сиренето с извара, защото изварата е по-ниско калорична, съдържа по-малко мазнини и повече протеин.
Какво ни е нужно, за да си направим миш-машът трепач:
- Яйца - 4 бр.
- Чушки - 200 гр
- Извара - 200 гр
- Домати - 300 гр
- Лук - 1 глава
- Зехтин - 1 супена лъжица
Има хора, които предпочитат миш-маш без домати. По наше мнение, за да създадем бомбата, която ни е нужна най-важните съставки са яйцата, чушките и изварата.
Преди да пристъпим към готвенето,обаче ще ти е интересно колко точно протеин, въглехидрати, мазнини и калории съдържа бъдещето ни кулинарно творение. Ето ги и тях :
Не претендираме за математическа точност.
Ще ти е интересно да прочетеш: Пресни Яйца - Как да разберем дали са такива всъщност ?
А иначе как да сготвим.
Загряваме зехтина, след това добавяме лукът, който е нарязан на ситно. Следват чушките, които също за нарязани предварително на ситно. След като се позапържат добавяме доматите нарязани на едро (ако решиш да си го приготвиш с доматки). Задушаваме ги. Добавяме изварата и разбъркваме. На последно място добавяме яйцата и разбъркваме добре, та да стане един голям миш-маш. Готвим още не повече 2-3 минутки и нашата протеинова бомба е готова.
Количеството е доста, като в китайски ресторант. Можеш да го разделиш на две или колкото порции ти решиш. Ние не се съмняваме, че можеш да се справиш с всичко наведнъж. Та това е, да ти е сладко.
Да не забравиш да ни пишеш после как се е получило, както и можеш да ни изпратиш любимите си рецепти.
ПРОДУКТ
|
ГР/БР
|
КАЛОРИИ
|
МАЗНИНИ
|
БЕЛТЪЧИНИ
|
ВЪГЛЕХИДРАТИ
|
ИЗВАРА
|
200
гр
|
158
|
0
|
36
|
4
|
ЯЙЦА
|
4
БР(1бр=58гр)
|
264
|
24
|
28
|
0
|
ЧУШКИ
|
200
гр
|
40
|
0
|
2
|
10
|
ЛУК
|
40
гр
|
14
|
0.1
|
1
|
2
|
ДОМАТИ
|
300
гр
|
34
|
0
|
2
|
9
|
ЗЕХТИН
|
20
гр ( 1 СЛ)
|
176
|
20
|
0
|
0
|
ОБЩО
|
992
|
686
|
44.1гр
|
69гр
|
25гр
|
Не претендираме за математическа точност.
Ще ти е интересно да прочетеш: Пресни Яйца - Как да разберем дали са такива всъщност ?
А иначе как да сготвим.
Загряваме зехтина, след това добавяме лукът, който е нарязан на ситно. Следват чушките, които също за нарязани предварително на ситно. След като се позапържат добавяме доматите нарязани на едро (ако решиш да си го приготвиш с доматки). Задушаваме ги. Добавяме изварата и разбъркваме. На последно място добавяме яйцата и разбъркваме добре, та да стане един голям миш-маш. Готвим още не повече 2-3 минутки и нашата протеинова бомба е готова.
Количеството е доста, като в китайски ресторант. Можеш да го разделиш на две или колкото порции ти решиш. Ние не се съмняваме, че можеш да се справиш с всичко наведнъж. Та това е, да ти е сладко.
Да не забравиш да ни пишеш после как се е получило, както и можеш да ни изпратиш любимите си рецепти.
Миш Маш - протеиновата Бомба, която и баба ти знае
Етикети: въглехидрати, извара, калории, миш-маш, протеин, рецепта, хранене, яйца
0 коментара:
Публикуване на коментар
Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]
<< Начална страница