26.11.2013 г.

Как да ускорим Метаболизма си в няколко прости Стъпки

Как да ускорим метаболизма си? И ти ли се питаш същия въпрос. Време е за отговор - ето няколко прости стъпки как да го постигнеш.

Как да ускорим Метаболизма си в няколко прости Стъпки

Закуската, мен, закуската !

Започваме с най-важното, "бутонът старт" на твоя метаболизъм - Закуската. Закуската е най-важното ти хранене. Залепи го на вътрешната страна на челото си, с две думи-запомни го.

Защо закуската е толкова важна за метаболизма? Нормално е да попиташ.


Закуската-Как да ускорим Метаболизма си Само ще споменем, че докато спиш тялото ти минава в режим "почивка". Обмяната на веществата се забавя с 30-40% . Когато се събудиш, метаболизмът постепенно се завръща в нормални нива на работа, но постепенно е доста общо понятие и понякога постепенно може да се окаже дори бавно.

В първите часове след сън тялото продължава да е в режим "стенд бай" или на български - все още дреме !

Тук отваряме малка скобичка - както знаеш тялото гори калории дори когато е в режим на покой,докато четем, слушаме музика и прочие. Знаеш ли обаче, кое гори най-много калории от така наречените "процеси" ? Храносмилането!
Бутон Старт-Закуска-Как да ускорим Метаболизма си
Представи си заспалото си тяло сутрин. Ти ставаш пътуваш, започваш работа, а то дреме.

Сега си представи, че ставаш от сън, закусваш (натискаш бутона старт) и тялото ти започва да работи. Колко по-просто може да бъде.

Има два варианта.Запомни! Ставаш миеш си зъбите и закусваш.Ставаш тренираш(бягаш, ходиш,силови тренировки) и закусваш. Ти избираш и не забравяй за зъбите ; - )




Обичаш да ядеш? Ами хапвай често тогава !



Храни се често-Как да ускорим Метаболизма си
Има хора, които не обичат да ядат и ние определено не ги разбираме. Трябва да се хапва и то често. Не чакай "вълчият" глад да те застигне, за да ти напомни, че трябва да се храниш. Настъпи ли този глад, бъди сигурен, тялото ти вече работи на бавен режим. Много пъти сме говорили за баланса, сега отново го споменаваме. Пет или шест пъти на ден е най-доброто, което можеш да предложиш на организма си. 3 основни хранения на ден с две междинни или три както прецениш- Закуска,Обяд, Вечеря (основните). Междинно хранене между закуската и обяда, следобедна закуска. Последното хранене е малко преди лягане, но ако си в процес на отслабване, не ти го препоръчваме - може да има обратен ефект за теб. Ако целта ти е да отслабнеш просто прочети и останалите стъпки, но не само ги прочети и ги изпълни и си ТИ .



Водата! Защо всеки забравя за нея?


Водата-Как да ускорим Метаболизма си
Момчета и момичета човешкото тяло е съставено от малко над 70 % вода. Почти целият свят е създаден от вода. А какво е метаболизма - обмяна на вещества. От какво са съставени тези вещества-ами от почти същото количество вода. Така че, с две думи - просто пий вода и ако можем да се изразим метафорично, доливай капка свежест (около 2 литра капки свежест) всеки ден, за да функционира тялото ти по-добре. Просто приеми, че тялото е машина и като всяка машина са му нужни определени съставки и елементи, за да функционира по-добре. Един от тези елементи е водата.


Тренирай! Бъди активен! Бъди Жив!



Ама разбира се ! Най-сигурният начин да забързаш метаболизма си е просто да бъдеш активен. Без да се позоваваме на каквито и да е изследвания сме сигурни, че хората които са живели преди 100 или 200 години са били в пъти по-активни от колкото сме ние днес.

Юсейн Болт-Как да ускорим Метаболизма си Разбери, че не е нужно да бъдеш Юсейн Болт, за да имаш бърз метаболизъм. Не забравяй най-добрата тренировка позната на човечеството-ходенето.Ако не си един от най-активните хора на тази планета-няма проблем, световната конспирация е виновна или ти просто си си такъв.Това, което можеш да правиш е просто да ходиш, като това неимоверно ще се отрази повече от положително за твоя метаболизъм, пък и за работата на целия ти организъм.
Един час сутрин или по 30 минути след вечеря е добре като за начало. Просто ходи няма нищо по приятно от това.

Тренирай-Как да ускорим Метаболизма си Ти обаче си активен и тренираш. Нашите поздравления.Все пак си попаднал тук и имаш желание метаболизмът ти да работи по-бързо или да го задържиш на високи нива. Това, което трябва да правиш е да продължаваш в същия дух и да натрупаш мускули. Мускулите се нуждаят от повече енергия. Колкото повече мускули, толкова по-голям енергоразход, което автоматично означава по-бърз метаболизъм.

Ако не си начинаещ, а тренираш редовно. Това, което можеш да направиш е да тренираш интензивно. Колкото по-интензивно, толкова по-добре. Както знаеш при интензивни тренировки, освен по време на тренировка метаболизмът продължава да работи по-бързо и часове след края на натоварването. А понякога часовете се превръщат в цяло денонощие. 


Ходенето-Как да ускорим Метаболизма си
Може да се повтаряме, но то ни е вродено.Не забравяй за ходенето, карането на колело и изкачването на стълби. Това е невероятна тренировка, за която наистина не се нуждаеш, от специално оборудване, допълнително време и прочие. Можеш да ходиш или да караш колело до работа, училище или университет. Да използваш стълби вместо асансьор.Това е цялата философия, колко по-просто може да звучи. Някой виждат стълби други виждат тренировка, а ти от кой тип си ?



Почивай Like A Boss



Спи, почивай like a Boss-Как да ускорим Метаболизма си Когато дойде време за почивка тя трябва да бъде наистина ползотворна. Сънят за пореден път повтаряме колко е важен! 6-8 часа на денонощие и при това дълбок и спокоен. Биологичният часовник и метаболизма са тясно свързани. Ако всеки ден лягаш и ставаш по едно и също време тялото ти ще работи с пъти по-добре, отколкото ако не го правиш. Добре е и да знаеш също, че прекалено много сън влияе също толкова негативно колкото и прекалено малко сън. Примерно 12 часа на ден и то не веднъж седмично, а всеки ден само ще забави метаболизма ти.



Това бяха нашите прости стъпки как да ускориш метаболизма си. Ако очакваше някакво магическо хапче или отвара съдържаща: жабешко око, мигла на девственица и средното листо на четирилистна детелина, съжаляваме, ако сме те разочаровали.Това е от нас. Успех !


Как да ускорим Метаболизма си в няколко прости Стъпки




Тренирай - Сам Избираш !

Етикети: , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар

Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]

<< Начална страница