7.11.2013 г.

8 причини защо да караме колело, които не можеш да подминеш

Защо да караме колело ? Ето 8 причини, които не можеш да подминеш.


Да караш колело е най-лесният начин да тренираш
Можеш да караш колело почти навсякъде и по всяко време.Дори не е нужно да харчиш цяло състояние, за да го осъществиш. Много хора се отказват да спортуват, защото са им нужни специални умения или колективните спортове, не са тяхната страст.Какво да кажем за карането на колело? Това една от мечтите на почти всяко дете.Най-хубавото е, че след като веднъж се научиш как става, после не се забравя.Всичко, което ти е нужно е желание, малко време и колело разбира се !

Карането на колело изгражда сила
Много хора мислят, че когато караш колело, в това действие участват само краката.Да, те определено взимат най-голямо участие.Колоезденето, обаче изгражда сила по цялостен за тялото начин, просто защото всяка една частица от тялото ни взима участие когато караме колело.

Карането на колело изгражда мускули
Когато караме колело подобряваме функционалността на мускулите си и по този начин също ги стимулираме да растат.Една от добрите новини е , че е вероятността да претренираме след като сме карали колело е много ниска.Редовното колоездене подобрява работата на мускулите и коленните стави, така че не се чуди а хващай колелото !

Карането на колело подобрява издръжливостта
Много добър начин да подобриш издържливостта си. Казано простичко - караш колело и без да осъзнаваш всеки път изминаваш повече разстояние от предния.Така ли е ?




Карането на колело е чудесен начин да изгорим калории
Карането на колело с средно темпо гори приблизително 300 калории за един час. Ако всеки ден в продължение на година караме колело ще стопим близо 6 килограма телесни мазнини.Забележи -  мазнини , не 6 килограма тегло. Схващаш разликата, нали  ?

Карането на колело подобрява здравето на сърцето
Писна ли ти да четеш и слушаш за сърцето ? А не бива ! Също както любимия ти бицепс, така и сърцето е мускул.Само че , от този не толкова голям мускул зависи всичко останало в нашето тяло.Така че , ако сърцето работи добре, то всичко останало в тялото ни ще функционира по-добре, което в повечето случаи може да означава по-голям бицепс : - ) .

Карането на колело подобрява координацията
Когато караме колело участие взима цялото тяло - от краката до ръцете та чак до очите.Всяко завъртане на педала ангажира цялото тяло, което води до - по-добра координация разбира се.




Карането на колело намалява стреса
Това със сигурност не е революционно откритие.Както всяка физическа активност, така и колоезденето не прави изключение, що се отнася до борбата със стреса.Някой медитират, други тренират. Целта е ясна да изчистим ума си от излишните мисли и стреса, които ни засипват всеки ден.

Важното е да не се замисляш изобщо, а да грабваш велосипеда и да караш всеки път когато е възможно.Успех !


8 причини защо да караме колело, които не можеш да подминеш


Тренирай - Сам Избираш !

Харесай страницата на Тренирай в Facebook , последвай ни в Тwitter , или ни добави в кръговете си в Google+


НАЧАЛНА СТРАНИЦА<===>ОЩЕ ПО ТЕМАТА


Етикети: , , , , , , ,

2 коментара:

В 7 ноември 2013 г. в 22:29 , Blogger Unknown каза...

mnogo dobree e

 
В 8 ноември 2013 г. в 15:38 , Anonymous Анонимен каза...

Аз редовно си го карам, всеки ден ходя с него на работа, и чесно казано се чувствам супер! Супер статия. :)

 

Публикуване на коментар

Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]

<< Начална страница