12.11.2013 г.

15 Съвета как да Покачим Нивото на Тестостерон в Организма си по Естествен Начин

15 Съвета как да Покачим Нивото на Тестостерон в Организма си по Естествен Начин

Как наистина да покачим нивото на тестостерон в организма си и то по съвсем естествен начин ? " Винаги има начин"-казваме ние и сме ти пoдготвили 15 съвета как да го постигнеш, от теб се иска само да отделиш 3 минутки и да се запознаеш с тях! 


Сигурно си задаваш въпроса - "Защо трябва да ми пука толкова много за този тестостерон? ".Няма да изпадаме в много задълбочени анализи, а само ще ти представим няколко плюса и минуса на това, тестостеронът ти да не бъде в добри нива :

Започваме с плюсовете:

  • Повече мускулна маса
  • Енергичност
  • Кондиция
  • По-нисък риск от остеопороза
  • Повишава либидото
  • По-добро разпределение на инслулина
Якичко, а ?


Ето и няколко минуса, които не можем да подминем:

  • Липса на сигурност
  • Депресия
  • Проблеми със съня
  • Липса на енергия
  • Липса на желание за секс
  • Тялото увеличава запасите си от мазнини
Не чак толкова якичко ?

Та ето ги и нашите 15 съвета, как съвсем по естествен начин без необходимостта от всякакви хапчета и подобни да нормализираме и дори да увеличим  нивата на тестостерон в организма си :


1) Стероиди !? Все едно не сме чули !
Не разбираме хората които ги използват и нямаме желание да го правим.Няма да се впускаме в много разсъждения по темата, а само ще споменем, че ако имаш желание когато станеш на 40 да използваш най-важният си чисто мъжки инструмент, просто стой надалеч от тези боклуци.


Стероиди и тестостерон


2) Бъди във форма, остани във форма
Колкото повече мазнини има по тялото ти, толкова по-вероятно е да нарушиш хормоналния си баланс. Това може да се обясни по следният начин:
Повече мазнини = по-малко тестостерон = още повече мазнини.
Кръгът е порочен и няма оттърване. Всъщност излъгахме - има ! Яж правилно, тренирай здраво, просто бъди активен.

3) Спи поне 7-8 часа на ден
Вече сме разисквали тази тема за съня, може да хвърлиш един поглед на статията ни Как липсата на сън може да повлияе на нашите тренировки.
По-малко сън = повече проблеми. Искаш да имаш проблеми с хормоните си, тогава бъди зомби-не спи! Ако искаш всичко да е 6 точки, то тогава опитай да спиш поне по 6 часа на денонощие и то не веднъж седмично, а всеки ден. Тестостерон + хормон на растежа са важни дори и да не тренираш, най-малкото, за да можеш да наречеш себе си мъж ( във всичките му форми, ако ни разбираш).

4) Не забравяй за ненаситените (здравословни) мазнини
Става въпрос за авокадо, ядки, рибено масло, зехтин, мазнини от чисто месо (без сланина нали схващаш). Това значи достатъчно добри нива на холестерол, което пък от своя страна ще осигури нормалното производство на тестостерон.

Ама чакай - мазнини и холестерол ?

Мхм, съществува строга зависимост между режимът ти на хранене, съдържанието на ненаситени мазнини и продукцията на тестостерон. Така че, яж !

5) Намали приема на алкохол (особено бира) 
Съществува негативна връзка между консумацията на алкохол и нивата на тестостерон в организма. Не ни разбирай погрешно и ние сме фенове на ходещия Ваньо, но само от време на време.Просто ни кефи философията му. Истината е, че нормалният прием на алкохол няма да попречи на нивата на тестостерон в организма ти. Под нормално разбирай, обаче - чаша вино, а не цяла бутилка. Не случайно всички съветват - "Консумирай с удоволствие и мярка". За жалост много хора не си знаят мярката. Така, че просто не се оливай !


Алкохол и тестостерон


6) Естроген
Естрогенът е женският полов хормон, което разбира се е пълната противоположност на тестостеронът. В организма на мъжете и жените се съдържат и от двата хормона, не се заблуждавай. Просто при мъжете по-голямо количество е отредено за тестостеронът, а при жените естрогенът. Важно е съотношението на тези два хормона да не се променя, защото води до доста неприятни последици. 

Има едно химическо вещество наречено ксеноетроген (кликни и разбери повече). За жалост това вещество може да бъде открито все по-често в пластмасата, пастата за зъби и в някой видове храни. За това е толкова важно да се ядат органични храни или както са познати на баба ти просто храна. Избягвай колкото се може повече съмнителни храни пълни с консерванти и подобни. Тук не става вече въпрос за тестостерон, а за нещо много по-сериозно.

7) Цинк
Откачени учени решили да "истезават"  група доброволци и ги лишили от нормален прием на цинк за цели 6 месеца. Това довело до спад на нивото на тестостерон с 50 % .
Цинкът освен, че поддържа тестостеронът в нормални нива, помага за производството на хормон на растежа. Каквото и да кажем си е чисто и просто "с един цинк - два хормона" .
  
8) Започни деня с високопротеинова закуска и контролирай приема на въглехидрати
Яйца, чисто месо, зеленчуци например. Високо протеиновата закуска ще ти даде чувство за ситост, повече енергия и по-високи нива на тестостерон.

Според проучванията високовъглехидратните храни действат негативно на нивата на тестостерон в организма. Тук обаче е уловката.Не става въпрос да се отречеш от въглехидратите в името на тестостерона. Въглехидратите (особено сложните) са изключително важни за организма ни.Просто ако се храним по 5 или 6 пъти на ден е добре не повече от 3 от храненията ни да са главно въглехидратни ( да преобладават въглехидратите, спрямо протеина и мазнините).

Още нещо...този път относно бързите въглехидрати.Ограничи приема им в прозорец до 2-3 часа след тренировка. Тогава организма може да се възползва от тях и да ги превърне в енергия или да ги използва, за да запълни запасите от глюкоген в мускулите ти. В противен случай се превръщат в мазнини, а от там в по-ниски нива на тестостерон, а от там - още мазнини. Май се повтаряме вече.

9) Яж зеленчуци
Както знаеш всичко е свързано едно с друго. Тук зеленчуците няма как да не пропуснат да се включат. Освен всичко друго на което са способни тези миролюбиви растения, те ще изчистят организма ти от лошият естроген ( лош за теб, не и за мацките ) и ще държат добри нивата ти на тестостерон.

Примери за зеленчукоядни представители с добри нива на тестостерон са добре познатите ни мъжкари Попай Моряка и Бъгс Бъни. За жалост те пък имат проблем с тренировъчните си програми. Попай незнайно защо тренира само предмишница, а Бъгс прекалява с кардиото, но въпреки всичко са си високотестостеронни пичове, което ни отвежда на мисълта, че трябва да обърнем малко внимание на тренировките.


Попай - зеленчуци и тестостерон


10) Какво ще кажеш за 45 минутна тренировка ?
Както неведнъж сме споменавали, няма никакво значение колко е продължителността на тренировката ти, ако тя не е интензивна и натоварваща. Така че, не се офлянквай, а дай всичко от себе си и направо се "унищожи" по време на тренировка. Между другото щяхме да пропуснем, че това със сигурност ще стимулира производството на тетсостерон в организма. Яко, а ?

11) Вдигай тежко
Едно от основните правила да стреснеш и стимулираш тялото ти да произвежда повече тестостерон е да вдигаш тежко. Няма значение как точно тренираш вкъщи, на лостове или в залата винаги има начин - свободни тежести, гуми, чукове, жилетка с тежести, раница, бутилки с вода и пясък и още , и още. Дори да цепиш дърва с тежка брадва ще стимулира производството на тестостерон.
Обърни внимание на комплексните, многоставни упражнения - мъртва тяга, вдигане от лег (лежанка), кофички, набирания, клекове, напади. Тези упражнения със сигурност ще дадат далеч по-добър резултат от бицепсовото сгъване например. Замисли се !

12) Относно Кардиото
Тук нещата не стоят по различен начин. Колкото по-интензивно, толкова по-добре. Хвърли един поглед на Спринтове - 6 причини защо да  ги правим и ще разбереш.

13) Не  прекалявай с ограниченията. Говорим си за калории
Опитваш се да отслабнеш.Добре, но не изпадай в крайности що се отнася до дневният ти калориен прием ( не повече от 20 % спрямо нуждите на тялото ти в момента)
Първо ще се побъркаш, после ще превърнеш всеки ден в един малък ужас и не на последно място ще понижиш нивата на тестостерон в организма си.

Е добре де, но нали повече мазнини, означавало по-ниски нива на тестостерон !?

Така е, но ако прекалиш с лишенията нещо, което ние наричаме " да изпаднеш в крайност", тялото ти може и да не възприеме това добре, и да запази мазнините ти за спешни случаи, а между другото сладко, сладко ще гори мускулите ти.

Доста кофти нали !? Нещо като малък омагьосан кръг.

Просто запомни - всичко трябва да бъде балансирано. Тялото ти усеща всяка една променя и отговаря на нея, като ти дава знаци. Така че, ако мислиш че тялото ти не говори, дълбоко се лъжеш - говори и още как. Просто се научи не само да го слушаш, но и да го чуваш.

14) Изчисти съзнанието си 
Вече виждаме питащият ти поглед. Веднага обясняваме - по-високи нива на стрес = повече кортизол = по-ниски нива на тестостерон.

Колкото нацепен и мускулест да си никой не харесва откачени и истерични кучки ( дори самите те), така че не бъди такава. Изчисти съзнанието си, избави се от стреса, бъди в мир със себе си.

15) Практикувай креватно джудо
Любимата тренировка и на двата пола. Някой мацки не си признават, а пък ние се правим, че им вярваме : - ) 

Формулата е екстремно проста и сполучлива - повече секс = повече тестостерон.
Ако забравим за миг тестостерона, можем да кажем, че редовното практикуване на най-старото кардио познато на човечеството ще доведе от една страна до увереност и самочувствие, а от друга е мощен инструмент за справяне със  стреса. Виждаш сам как се завърта кръга и всичко се навързва от самосебе си.

Нещо, което няма да пропуснем да кажем е, че колкото повече секс правиш, толкова повече ще имаш желание да го правиш, така че още ли стоиш пред монитора - бягай да тренираш ! Тестостеронът ти има нужда от теб  : - )


Секс и тестостерон


15 Съвета как да Покачим Нивото на Тестостерон в Организма си по Естествен Начин

Тренирай - Сам Избираш

Харесай страницата на Тренирай в Facebook , последвай ни в Тwitter , или ни добави в кръговете си в Google+

НАЧАЛНА СТРАНИЦА <===> ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Етикети: , , , ,

1 коментара:

В 27 декември 2015 г. в 20:32 , Anonymous Анонимен каза...

mnogo vqarno

 

Публикуване на коментар

Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]

<< Начална страница