3.05.2014 г.

Как да се набираме вкъщи, ако нямаме лост ?

Защо пък да не се набираме вкъщи и то без лост?


Всеки, който е тренирал вкъщи се е срещал с трудността да натовари гърба си. Когато става въпрос за тренировки у дома определено гърба е една от мускулните групи, който се тренира най-трудно.

Веднъж вече публикувахме материал как да тренираме гръб в домашни условия и то само с кърпа. -> Упражнение за гръб с кърпа в домашни условия



Ако обаче си любител на добрите стари набирания, но нямаш лост вкъщи сме ти подготвили нещо много полезно, което ще ти хареса.

Та как да се набираме вкъщи, ако нямам лост ? Ето няколко предложения :

Първият и най-лесен начин е да хванеш дръжките на бравата. Краката ти са поставени от двете страни на вратата и е много важно тялото ти да е изправено.

Набиране на врата - дръжки на бравата

Ако искаме да усложним упражнението увиваме кърпа между дръжките.

Набиране на врата - дръжки на бравата + кърпа


Друг вариант е да вземем на баба точилката или друго подобно пособие, което задължително трябва да успее да издържи на натоварването. Поставяме въпросното пособие между два стола и се набираме.

Набиране между два стола


Ако пък дома ти позволява може да използваш кухненското обзавеждане или просто две маси с еднаква височина и отново прословутото пособие.

Набиране между две маси или кухненско обзавеждане


Набиране на маса. Подобно на горе изброените. Необходима ти е единствено маса, на която да се набереш.

Набиране на маса


Набиране на врата. Понеже вратата не е предназначена за набиране трябва да бъдеш внимателен. Добре е да поставиш кърпа, която да покрива повърхността, но ако няколко нови мазола към колекцията не те притесняват може и да не използваш кърпа. Въпреки всичко ние ти препоръчваме в случая да бъдеш по-малко супер герой и да тренираш умно.

Набиране на врата


Набиране на врата с кърпа. Този начин на набиране определено е доста труден точно затова си заслужава да го опиташ.


Набиране на врата с кърпа


Набиране на касата на вратата. Пак ще споменем, че тя определено не е създадена за тренировки, така че е добре да се убедиш преди това, че е достатъчно здрава. Все пак няма нужда заради една тренировка да се прави ремонт. Ако си сигурен, че касата на вратата може да поеме натоварването използвай я. 

Набиране на каса на врата

Определено бъди внимателен, когато предприемаш набирания на врата. Изключително важно е какво е теглото ти. Ако тежиш повече от 100 килограма има голяма опасност касата или самата врата да не издържат на натоварването. Тренирай умно !

Още по темата : Видове Набирания

Ако ти имаш предложение, което ние не сме включили, пиши ни и ще допълним материала.

Ако статията ти е харесала сподели я с приятели, нека достигне до повече хора. Благодарим :-)

Източник: www.fitness666.com

Как да се набираме вкъщи, ако нямаме лост

Тренирай 2.0

Етикети: , , , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар

Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]

<< Начална страница