16.01.2018 г.

8 Съвета как да влезем във Форма, след дълъг период без Тренировки

8 съвета как да влезем във форма, след дълъг период без тренировки-Инфографика

Минават вече няколко месеца след последната тренировка и определено ни се иска да се върнем обратно във форма. Опитваме се да намерим добрият ритъм, но не се получава. На много от нас се случвало поради една или друга причина да преустановим активната си физическа дейност. Какво ще кажете за 8 съвета, как да се върнем отново в играта? Вече виждаме, че усмихвате доволно.



Започнете да ходите


Започнете да ходите-8 съвета как да влезем във формаНай-добрата тренировка съществувала някога - ходенето. Ако вече дълъг период от време не сте тренирали, просто отидете до парка или до магазина, но не до този близкия.
Изберете си маршрут и увеличавайте всеки ден. Ако можете да ходете на работа пеш, ако можете слезте една спирка по-рано. Съчетайте ежедневието си така, че всеки ден да можете да отделите време за малко ходене. Не е нужно да вдигнем 100 от лежанка или да избягаме 10 километра, за да е ясно, че сме тренирали. Направете първите крачки...буквално.

Не си мислите, че е както преди

Не мислете,че е както преди-8 съвета как да влезем във форма

Най-голямата грешка на всички, които са тренирали активно и в един момент са прекъснали е...именно това, че могат да продължат от там от където са спрели. Само се замислете какво е било физическото ви ниво тогава и какво е сега. Ако мислите да стартирате от там където сте спрели, рискувате да се разочаровате и да приключите преждевременно с завръщането. Не разваляйте всичко, бъдете реалисти. Стъпвайте бавно.

Отделете си 5 минути на ден


Отделете си пет минути на ден-8 съвета как да влезем във форма
Представяме си липса на активност  за 3,6 или 12 месеца. Няма нищо по-разумно от това да започнем с 5 минути на ден. При всички положения на тялото му е нужно време да се адаптира. Намерете първо пет минути, после много бързо ще си спомните удоволствеието от освежаващата тренировка и петте минути ще станат повече.

Създайте си навик-8 съвета как да влезем във формСъздайте си навик

Всеки ден рано сутрин или вечер след работа. Нужно е да сме дисциплинирани, за да имаме резултати. Както сме си създали навик за липса на тренировка, така сега създаваме нов, в който тя присъства.

Поставете си краткосрочни цели с дългосрочен характер

Поставете си краткосрочни цели-8 съвета как да влезем във форма
Не! Не звучи никак парадоксално. Нужно е да си поставим кратка цел за месец например. Изпълним ли едномесечната си цел поставяме нова . Три месеца след началото ще бъдем достатъчно готови за нещо голямо. До тогава правим малки, но сигурни крачки.

Ще ти е интересно да прочетеш: Колко често да тренирам ?

Използвайте многоставни упражнения

Кои точно бяха те ли ? Тези ,с които натоварваме почти цялото си тяло.Да започнем просто. Лицеви опори, коремни, преси, клекове. Нищо повече от това не е нужно на човек, за да влезне отново във форма. Не се претоварвайте по време на първите си тренировки. Все пак няма да се готвим за състезание, а желаем отново да се почувстваме жизнени.
Използвайте многоставни упражнения-8 съвета как да влезем във форма

Ето няколко  тренироки,които са идеални за хора, които временно са прекъснали активните физически действия:

Следете до къде сте стигнали



Следете до къде сте стигнали-8 съвета как да влезем във форма



Всеки има любими на начин да следи прогреса си. Дали ще бъде дневник или календар избора е изцяло ваш. Понеже годината е 2018 и всички ползваме смарт устройства, ще ви препоръчаме едно от любимите ни приложения Tabata timmer. Какво можем да правим с него ?




  • Да отбелязваме тренировките си под формата на календар
  • Избор на различни тренировки
  • Сравнение по дни
  • Сравнение по месеци
Нещо простичко, което може да ни държи мотивирани. 

100%  ви е станало интересно да разберете повече за Табата и за това сме помислили: Протокол Табата - Високоинтензивни интервални тренировки

Tabata Timmer app-8 съвета как да влезем във форма


Направете го за себе си-8 съвета как да влезем във форма

Направете го за себе си

Кога последно направихте нещо за себе си? Днес преди обед, преди 3 дни, преди година... Без значение кога е било, нека влизането обратно във форма бъде следващото нещо, което ще направим. Годината е пред вас. Ако това е било едно от новогодишните пожелания, да речем че сме ви предоставили "пищова", как да изпълните това, което сте си пожелали. Успех!





8 съвета как да влезем във форма, след дълъг период без тренировки





Етикети: , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар

Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]

<< Начална страница