21.08.2013 г.

Бърпи Упражнение за Цялото Тяло





Бърпи упражнение за цялото тялоБърпи

Бърпи е многоставно упражнение със собствено тегло. С него се упражняваме за сила, експлозивност и функционалност, като в упражнението се натоварват еднакво добре както долната ,така и горната част на тялото. Бърпи може да се включи в кардио или силова тренировка. В интернет пространството както и сред трениращите ще срещнете много противоречиви мнения за упражнението. Всъщност едва ли ще има доста хора, които да заяват, че това е любимото им упражнение, но всеки който е опитал да включи бърпи в тренировките си е наясно как натоварва то тялото и какви са ползите от него.

Ще ти е интересно да прочетеш : Изправяне с отскок (бърпи изправяне)

Бърпи съчетава във себе си няколко различни упражнения едновременно - това са клекове, лицеви опори и подскоци.(Съществува вариант за изпълнението на упражнението без лицеви упори. В този случай действието, което извършваме вместо лицеви упори наподобява планк позицията с разликата , че не задържаме за повече от секунда.)


1.Стартовата позиция е е от стоеж, като краката са на ширината рамената.

2.Спускаме се надолу като клякаме (правим клек). Веднъж изпълнили клека протягаме ръце напред, като поставяме длани на пода.

3. Изтласкваме долната част  на тялото,с движение наподобяващо "конски ритник". Тежестта се поема от ръцете .След това позицията ни трябва да наподобява тази на лицевите опори.Изпълняваме лицева опора.

5.След това с лек отскок прибираме краката си така че колената ни да бъдат точно между ръцете ни. От тази позиция отскачаме нагоре.

6.Повтаряме




  Бърпи упражнение за цялото тяло



Тренирай - Сам избираш !



Етикети: , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар

Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]

<< Начална страница