3.04.2014 г.

Често задавани въпроси свързани с Фриилетикс (Freeletics)

Често задавани въпроси свързани с Фриилетикс (Freeletics)

Какво е Фриилетикс ?
Ще откриеш отговора тук -> Фриилетикс (Freeletics) - Тренировки само със собствено тегло

За кого са предназначени тренировките ?
Всеки може да тренира по системата на фриилетикс. Тя е удобна с това, че ти сам определяш тренировъчния си режим, колко често да тренираш и какъв тип натоварване да избереш.

Колко пъти седмично да тренирам фриилетикс ?
Както вече споменахме ти си собствения си треньор и инструктор. Напълно в рамките на препоръчителното те съветваме да тренираш поне 3-4 пъти седмично. Ако естествено фриилетикс е единствения начин, по който тренираш.  

Само 15 седмици ли да тренирам по този начин ?
15 седмици е периода, в който можеш да откриеш осезаема разлика във физическото си състояние и начина по който изглеждаш. Разбира се можеш да продължиш колкото поискаш да тренираш по този начин. 

Мога ли да съчетая фриилетикс с други тренировки ?
Разбира се, че може! Ако си фитнес любител или тренираш друг вид спорт, фриилетикс би бил само от полза. Тренировките са интензивни , така че в зависимост от физическото си състояние е добре сам да определиш колко често да включиш фриилетикс в тренировъчната си програма. Нашата препоръка е да отделиш самостоятелен ден за фриилетикс, а не да го съчетаваш с други тренировки в един ден.

По какъв ред трябва да се изпълняват комплексите ?
Няма определен ред. Трениращите имат свободата да избират поредността на комплексите зависимост от способностите си, желанията и целите си.

Колко е почивката между упражненията и кръговете във всеки комплекс ?
Има точно 4 комплекса, които включват в себе си почивка между кръговете. Това са : Арес, Хиперион, Зевс и Хера. 

Идеята на фриилетикс е всеки комплекс да бъде изпълняван възможно най-бързо. В повечето комплекси няма включена почивка нито между упражненията, нито между кръговете. Това не означава, че не може да се почива. Всеки може да почива тогава когато изпита необходимост да го направи. Ако можеш да изпълниш цял комплекс без да почиваш нито веднъж- прекрасно. В противен случай почивай тогава когато е нужно- между кръговете, между упражненията, просто когато е необходимо. 

Нужна ли ми е допълнителна екипировка и приспособления?
Тренировките включват натоварване единствено със собствено тегло. Има комплекси, които включват набирания - в такъв случай е нужен лост.

Някои комплекси включват бягане: крос или спринт. В такъв случай ще е нужно пространство.


Ако имаш въпроси, но не откриваш техните отговори - пиши ни имейл и ще включим  въпроса и отговора, които те интересуват до 24 часа. Успех !


Още за Фриилетикс:

Фриилетикс MAX тренировки
Фриилетикс Тренировки - Сила
Фриилетикс Тренировки - Кардио 
Фриилетикс Тренировки - Кардио + Сила 
Как да съставим собствена Фриилетикс Програма 

Тренирай 2.0

Етикети: , , , ,

2 коментара:

В 27 януари 2015 г. в 20:28 , Blogger Kat каза...

Има ли групи в София, които тренират по този метод?

 
В 28 януари 2015 г. в 20:36 , Blogger Unknown каза...

Привет ! Можем да ти препоръчаме тази фейсбук страница https://www.facebook.com/Freeletics.Bulgaria?fref=ts . Надяваме се да намериш още съмишленици. До този етап сме организирали няколко групови тренировки но извън София, ще се радваме да изненадаме всички съвсем скоро. Успех !

 

Публикуване на коментар

Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]

<< Начална страница