16.04.2013 г.

6 Съвета как да Постигнем Целите си

6 Съвета как да постигнем Целите си



Цели ! Как да ги постигнем ? Ето 6 съвета , които ще ни помогнат да го направим ...

Началото на новата година винаги е момент , в който много от нас си поставят цели за изпълнение . Да създадем нови навици , да променим стари . Само няколко месеца по- късно някой от нас се чувстват като съвсем нови хора . Други обаче започват изпълнени с надежда и малко след това осъзнават , че за жалост са се провалили в това си начинание .

Някой дори почти се подлудяват като мислят , че постигането на по - рано поставените цели е всичко от което се нуждаят . Донякъде е така - Да ! Случва се обаче и да бъдем тотално обсебени от идеята си да бъдем перфектни и когато нещо не се получи както първоначално  сме планували , се обезкуражаваме , Понякога са нужни седмици и дори месеци , за да успеем да продължим отново . Понякога изобщо не го правим .


На кого не се случвало . На мен също ми се е случвало и то не веднъж . Сърфирайки из Интернет пространството , намерих 6 принципа , които ще ни помогнат по -  лесно да изпълним поставените цели . Ето ги и тях :




1. Бъди
Искаш по - добро тяло , по - добро здраве ? Питаш ли се още защо не си го постигнал ? Тогава спри да се фокусираш върху това , което е грешно или все не се получава . Съсредоточи се над това къде се намираш сега и какво е нужно  , за да достигнеш мястото към което си се запътил , за да изпълниш целите които си си поставил .

Когато продължително мислим за нещо , а то така и се изплъзва от ръцете ни . Започваме да чувстваме угризения  . Интересното е , че единственото което е нужно да направим е да тренираме , да ядем здравословно и да спим достатъчно и пълноценно . Доста просто звучи нали ?


Точно както Ганди казва :  " Бъди промяната , която искаш да видиш " . Човек , който се грижи за себе си и  здравето си - намира време за тренировки , здравословна храна и пълноценен сън ! Бъди здрав !



2. Яж 
Да се храним редовно и умно. Да се храним като човек , които е здрав , а не като този които е на диета. Защо, какво им е на тези , които са на диета? Нищо ! Просто хората на диета в доста случаи ядат малко , пропускат хранене и биват обсебени от детайлите ( като лъжичка сметана в кафето  например). Разбрахте какво се опитвам да кажа.

Тези хора доста често изпускат цялостната картинка. Колко време биха издържали по този начин  и колко продължителен ще е ефектът от това мъчение? А здравословно ли е всъщност?


Хората които се хранят разумно и здравословно, го правят защото така се чувстват по-добре, защото тялото им работи по-добре . Защото мислите им и настройката им е на хора, за които това е  начин на живот .   


Добре е в здравословното хранене да виждаме начин, начин по който 
тялото ни си набавя нужната енергия  и сила. Не като наказание. Да бъдем разумни и да се храним добре !


3. Мисли 
Да мислим за целите си и за това, което ни очаква и предстои . Да не обръщаме токова внимание на недостатъците и нещата които ни спъват. Да обърнем внимание на това което ни е приятно.


Например колко добре се чувстваме сутрин изпълнени с енергия след пълноценния сън през нощта. Колко сме продуктивни следобед, ако на обяд не сме преяли с въглехидрати. Разбира се колко по - добре започваме да изглеждаме всеки изминал ден, защото тренираме и се храним правилно .
Емоциите подтикват към мисли. Ако чувстваме  всеки път преди тренировка като наказани или все едно трябва да вършим нещо насила, тогава всичко със сигурност би изглеждало отвратително .
По-добрия начин е да контролираме емоциите си. Да се чувстваме щастливи, да мислим позитивно. Все пак притежаваме инструментите, с които ще създадем по-добрата версия на себе си . 

   
4. Благодари
Да бъдем благодарни, за тялото което притежаваме в момента.

Да завиждаме и да се ядосваме , когато видим някого с перфектно изваяно тяло няма да помогне, а и не си заслужава. Вместо това може да си кажем " Щом съществува, значи е възможно, а щом е възможно тогава и аз мога да го постигна "  . 

Да си спомним случаите, в които не сме чувствали добре или сме били болни. Неприятно, нали? Всеки път преди тренировка си спомнете тези моменти. Бъдете благодарни, че имате възможност да тренирате и сте здрави!


Винаги можем да искаме повече за себе си! Заложено е в природата ни. Постигаме нещо, после се подготвяме за следващото. Без да се разочаровате или обезкуражавате от това къде се намирате в момента, обърнете внимание на това което искате да постигнете. Така ще се насладите на едно по-приятно пътуване до 
мястото където сте се запътили . Постигнете целите си ! 


5. Тренирай 
Някои от нас обичат да тренират, други... не чак толкова! Но ние всички сме създадени за това. Тялото ни е създадено за да се движи, да бъде тренирано и упражнявано. Когато тренираме мозъка ни работи по - добре, сърцето ни също, укрепваме костната си система, изграждаме по - здрава мускулатура , а между другото изглеждаме по-добре.


Ще ти бъде интересно да прочетеш : Колко често да тренирам


Има тренировки и упражнения , които работят добре за едни и не чак толкова добре за други и обратното. Истината обаче далеч не е много сложна. Просто трябва да  тренираме, със сигурност това е доста по-добро решение от това ... да не го правим!


Добре е да открием това , което ни харесва в тренировките, което ни пасва и работи добре за нас. В застой съм! Няма проблем! Прочитаме, виждаме интересуваме се и не след дълго ще открием това, което ще ни помогне да подобрим режимът и тренировките ни. И най - важното,  това което ни харесва. Защото да тренираш преди всичко трябва да ти доставя удоволствие, иначе... иначе не съм сигурен, че има особен смисъл.


6. Повтори 
Е само толкова? Това ли беше всичко!

Доста просто звучи нали ?  Когато решим да тренираме и спортуваме , когато решим да хапнем салата за обяд, да пием повече вода и да спим достатъчно и пълноценно. Можем да го използваме дори и като мантра , която да си повтаряме всеки ден: Бъди , Яж , Мисли , Благодари , Тренирай и Повтори


Изглежда малките ежедневни решения, които взимаме, могат да ни подействат и да ни променят значително . За да мислим, да се чувстваме и да бъдем по-добри. Да изпълним целите, които сме си поставили. Това е истината-защото истината си ти.Кажи здравей на по-добрия начин на живот!




Използвани източници :  betterbydrbrooke.com 


6 Съвета как да Постигнем Целите си 


Тренирай - Сам избираш !


Станете фен на Тренирай в Facebook последвайте ни в Тwitter , или ни добавете във вашите кръгове в Google+




ОЩЕ ПО ТЕМАТА:










 


Етикети: , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар

Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]

<< Начална страница