10.09.2013 г.

Макар и трудно България сломи Малта и продължава пътя си към Мондиал 2014

България победи Малта



Българският национален отбор по футбол победи Малта с  2:1 в квалификационна среща за световното първенство в Бразилия догодина. 




България надви Малта в мъжки сбъсък с резултат 2:1 , който се игра в малтийската столица Ла Валета.    .

Точни за нашите бяха Радослав Димитров в 9-та минута и Емил Гъргоров в 59-та

Мачът започна равностойно като през първите минути на срещата двата отбора си размениха по няколко опасни положения.

В деветата минута Радослав Димитров след пробив по дясното крило се опита да центрира топката, получи се интересна парабола , която затрудни стражът на Малта и с малка помощ от негова страна българските лъвове откриха резултата.

Последваха опасни положения пред нашата врата , като след пряк свободен удар в 15та минута , само добрата изява на Николай Михайлов успя да запази вратата ни суха.

До края на първото полувреме да удовят резултата възможност имаха Ивелин Попов , който с интересен удар се опита да изненада вратаря на Малта Хабър.Малко по - късно Гаджев стреля от далечно разстояние , но силният му удар рикошира в тялото на Гъргоров и топката излезе в аут.

Второто полувремеме започна равностойно.

В 52та минута Андре Шембри от Малта успя да навърже няколко наши защитници и  отправи опасен изстрел , който за щастие се отклони от лявата греда на пазената от Михайлов врата.

В 59та минута националите ни сътвориха красива атака.Миланов нахлу в наказателното поле на домакините.Вратарят Хебър успя да отклони топката , която попадна право в краката на Емил Гъргоров и той не сбърка с десния крак. 

В 78та минута бълграската защита увисна и Едуард Херера  получи много добър пас в близост до врата на Михайлов.Херара не сбърка и успя да върне един гол за Малта.

Последните 10 минуи бяха доста напрегнати за нашите футболисти. Допуснахме силен натиск от страна на домакинеите и играхме доста разконцентрирано.

В крайна сметка в даденото от съдията 4 - минутно продължения успяхме отново да изравним играта и да приключим победоносно визитата си в Малта.

С тази победа Българският национален отбор спечели много важни три точки в борбата си за класиране на Мондиал 2014.Успяхме да запазим второто място в групата , което ни дава право на бараж.

В следващият кръг  гостуваме на Армения , а последният двубой посрещаме Чехия на родна земя.

Ето и класирането в Гурпата ни :

Италия      17т
България   13т
Дания         12т
Чехия           9т
Армения        9т
Малта            3т 


Макар и трудно България сломи Малта и продължава пътя си към Мондиал 2014




Тренирай -  Сам избираш !

Харесай страницата на Тренирай в Facebook , последвай ни в Тwitter , или ни добави в кръговете си в Google+



Етикети: , , , , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар

Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]

<< Начална страница