17.09.2013 г.

10 Причини защо не можеш да отслабнеш

10 Причини защо не можеш да отслабнеш



" Защо не мога да отслабна? Правя всичко, което е нужно и така ,и така не мога да сваля излишните килограми, дори се получава така, че напълнявам ! " Ти не си единствения на когото се случва. Хвърли един поглед и виж 10 причини, на които може да се дължи това да не можеш да отслабнеш.


1.Ядеш без да си гладен

Може би се случва да хапваш от скука,заради стрес или чисто емоционално.Ако ти отнема по-малко от 20 минути, за да се нахраниш ( по-скоро ядеш много бързо), мозъка ти няма да отчете, че стомаха е сит. Най-вероятно си хапваш постоянно докато гледаш телевизия,четеш или сърфираш в интернет.Няма значение кога точно го правиш или по каква причина, но докато продължаваш да ядеш без да си гладен няма как да свалиш килограми и да отслабнеш !



2.Приемаш повече калории отколкото осъзнаваш

Пиенето на безалкохолни по цял ден е равносилно на бомбастичен калориен прием. Ако не обръщаш много внимание на калориите и на размера на вечерята си(а и не само на нея...), опасноста от това да преядеш се учвеличава многократно.Храната в ресторантите, особено тези за бързо хранене доста често съдържат повече калории от колкото можеш да си представиш.Ако не знаеш колко калории приемаш всъщност, най-вероятно няма да можеш да отслабнеш така лесно както си мислиш !


3.Пропускаш закуската и малките хранения

Освен, че предоставя енергия за тялото, закуската те държи сит през целия преди обед и забързва метаболизма ти.Също така малките следобедни закуски могат да държат глада настрана.Ако пропускаш, най-важното хранене за деня има голяма вероятност вечерта да си толкова гладен, че да си иска да погълнеш цялата маса.Това следователно води до преяждане и после не се питай защо не отслабваш !

4.Не правиш аеробни упражнения

Тялото ти гори калории през целия ден, дори когато лежиш на дивана! Да , това е вярно, но сам се досещаш, че е напълно недостатъчно ,за да отлсабнеш.Възрастен човек се нуждае от поне от 30 минути на ден аеробни упражнения.Не си най-спортния тип на света! Добре, не нужно да бягаш (въперки че е СИЛНО препоръчително), но със сигурност можеш да се разхождаш.Разходката, самото ходене е едно от най-добрите кардио упражнения.Така,че замени дивана с приятна разходка, резултатите ще се появят сами.

5.Не изграждаш мускули

Не знам дали си чувал, но мускулите горят калории, следователно колкото повече мускули толкова повече изгорени калории.Намалил си храната, правиш аеробни упражнения,отслабваш,но...до един етап и след това развитие няма.Трябва да промениш състава на тялото си.Включи силовите тренировки в ежедневието си, за да постигнеш целта която си си поставил.



Ще ти е интересно да прочетеш: Колко често да тренирам ?

6.Тялото ти задържа течности

Това се среща при много хора.Дължи се на прекомерно количество сол в храната, употреба на определени лекарства, чернодробно или бъбречно заболяване, проблеми със лимфната система и други.При жените причина за това може да е месечният цикъл или бременноста и други източници на хормонални колебания.

7.Хормонален дисбаланс

Когато хормоните, които контролират теглото са извън равновесие това може да бъде проблем да отслабнеш.Няколко са нещата, които влияят на хормоналния баланс - заболявания, бременност,прием на лекарства и стареене.

8.Приемаш храни, които храносмилателната ти система не търпи

Тялото ти не толерира определени храни.Това не е толкова сериозно,колкото да развиеш алергия към дадена храна, но може да бъде причина, която ти пречи да осталбнеш.В повечето случаи това явление се изразява със задържането на вода от страна на тялото.Последни проучвания показват, че около 10% от всички хора по света страдат от този проблем.

9.Проблем със щитовидната жлеза

Хипотиреоидизъм или с две думи казано - слабо активна щетовидна жлеза, може да попречи на това да свалим ненужните килограми.Такива проблеми се откриват главно при хората на възраст между 40 и 50 години.Други чести симптоми включват проблеми с кожата и косата, хронична умора, нередовна менструация, болки в ставите, мускулна слабост и повишена чувствителност към студ.

10.Приемаш медикаменти или хранителни добавки

Наддаване на тегло или неспособност да отслабнеш са страничните ефекти на някои медикаменти и хранителни добавки. Други нежелани реакции могат да бъдат, като например оток, повишен апетит и хормон дисбаланс. Стероидите, някои антидепресанти и орални контрацептиви са известни с това че могат да ти попречат да намалиш теглото си , та дори и да напълнееш.





10 Причини защо не можеш да отслабнеш


Тренирай - Сам избираш !

Харесай страницата на Тренирай в Facebook , последвай ни в Тwitter , или ни добави в кръговете си в Google+


НАЧАЛНА СТРАНИЦА<==>ОЩЕ ПО ТЕМАТА:




Етикети: , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар

Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]

<< Начална страница