15.06.2013 г.

Отслабване или 7 Съвета как да свалим излишните Килограми

Как да отслабнем и свалим излишните килограми  Как да свалим излишните килограми и да отслабнем?Това не е някаква тайна или магическо заклинание,а няколко основни съвета как да намалим излишните килограми.Истината е , че няма нищо по-добро от това да съчетаем физическите упражнения с добрата диета.За хората с наднормено или свръх тегло,лично за мен е по-добре първо да намалят излишното тегло и след това да се заемат с упражнения.Затова ще обърнем внимание  на диетата и режимът на хранене.

 

 

1.Внимаваме ли какво ядем ?

 Да изключим калориите без никаква или малка хранителна стойност е добро решение като за начало.Примери  са  високо калоричните храни като пърженото , бързата закуска , сладкиши , сладки , понички , чипс .
Тези храни най-добре е да бъдат заменени със чисто месо , плодове , зеленчуци , ядки , пълнозърнести храни , боб и риба .

2.Калории

Искаме да свалим излишните килограми ? Тогава трябва да създадем калориен дефицит. Просто трябва да приемаме по-малко калории от колкото са нужни на тялото , за да поддържа сегашното си тегло.

Един пример,ако сме с нормално телосложение високи 180 см и тежим 70 килограма , тялото ни се нуждае  от 2000 кило-калории на ден.При такъв прием на калории ще задържим теглото си без промяна.

Ако сме високи обаче 180 см и тежим 95 кг  най-вероятно сме с наднормено тегло и са ни нужни между 2500-3000 кило-калории на ден, за да задържим същото тегло си. Истината е , че щом сме с наднормено тегло най-вероятно ще желаем да свалим излишните килограми.Затова трябва просто да намалим калорийния прием.

За да свалим един  килограм трябва да изгорим 7,000 калории.Можем да го направим за две седмици като намалим калорийния си прием с 500 кило-калории.Mожем и да ускорим процеса като намалим приема с 1000 кило-калории , но подобно шоково намаление най- вероятно няма да доведе до нищо добро.Задължително да бъдем внимателни и разумни.


3.Пием ли достатъчно вода ?

Колко процента от човешкото тяло е съставено от вода ?70 процента.

Една от големите грешки , които хората правят е да приемат така наречените течни калории.Това са калориите съдържащи се в безалкохолните напитки , подсладените чайове , млечните шейкове и алкохолът разбира се.

Водата за разлика от тези напитки съдържа точно 0 калории.Освен всичко друго ни е нужна , за да хидратираме тялото си. Учените са изчислили, че за  жените е препорачително да приемат  2,7 литра вода на ден , а мъжете - 3,7.

Простата истина е , че дори 2 литра вода на ден , ще държи тялото ни хидратирано и също така  ще ни помогне за по-добър обмен на веществата.

4.Закуска

Ако искаме да отслабнем едно от важните неща за нас е закуската.

Да пропуснем закуска определено не е най-добрата идея.Това със сигурност ще забави метаболизма ни и ще  ни доведе до там да ядем всякакъв вид "закуски" по средата на деня.Кроасани, хамбургери и прочие няма да изброявам всичко.

Вместо това може да закусим с един вкусен омлет , прясно мляко , зърнени култури,зеленчуци,сирене,пълнозърнест хляб.Звучи някак си малко по-свежо .

5.Късното хранене.Да забравим за него!

Късното хранене е най-добрият приятел на затлъстяването.

Яденето вечер със сигурност ще забави метаболизма ни.Ще накара стомаха ни да работи цяла вечер, за да обработи храната, която сме поели.Това от своя страна ще наруши съня ни.Това води до други последствия, които в крайна сметка ни помагат да затлъстяваме.

Затова е най-добре да вечеряме поне 3 часа преди да се отправим към страната на сънищата.

6.Дъвчем ли когато се храним ?

Всеки е чувал израза "Ядеш все едно те гонят".

На много от нас ни се случва да бързаме, когато ядем.Или просто да си ядем бързо.Истината е че да поглъщаме храната без да сме отделили достатъчно време, за да я сдъвчем преди това, води най-често до преяждане и болки в стомаха.

Един малък съвет.Мозъкът се нуждае  от 20 минути , за да приеме сигналът от стомаха,че е сит.Това автоматично означава че когато се храним по-бавно мозъка ни ще получи сигналът в период,в който сме приели по-малко количество храна от друг път. А това означава?

Ядем по-малко, приемаме по-малко калории, отслабваме.

7.Да се храним по-често

Когато ядем през дълги периоди от време  тялото ни минава в режим на "глад".

На първо място това забавя метаболизма ни , а след това най-вероятно ще поемем значително количество храна за да заситим глада си, което не изключва преяждане.

Истината е ,че най-добре е да ядем през 2 до 3 часа.Не е задължително да сме "гладни като вълци", за да се храним.Приема на по-малко количество храна на по-чести интервали ще направи така машината наречена тяло да работи много по-добре от колкото очакваме.


Отслабване или 7 Съвета как да свалим излишните Килограми  



Тренирай - сам избираш !

Станете фен на Тренирай в Facebook , последвайте ни в Тwitter , или ни добавете във вашите кръгове в Google+




ОЩЕ ПО ТЕМАТА :


Етикети: , , ,

2 коментара:

В 4 октомври 2013 г. в 21:21 , Blogger Unknown каза...

Вие наред ли сте? 2,7 литра вода на ден?? Моля? Ориентировъчният дневен прием е различен за всеки човек (предвид ръста и теглото му) и най-често възлиза на около 1,5-1, литра. ;)

 
В 5 октомври 2013 г. в 15:55 , Blogger Unknown каза...

Благодаря за коментара BiBi, но тук сме по-склонни да не се съгласим с теб.Много си права, че ръст и тегло са от голямо значение, що се отнася до дневен прием на вода. Тук говорим за възрастни хора като при тях приблизителният прием на ден е около 2 , 2+
литра на ден.И един съвет, пий повече от литър на ден - ще се обезводниш :D

 

Публикуване на коментар

Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]

<< Начална страница