10.10.2013 г.

Повдигане на крака от лег и вис - Видове | Упражнения за корем

Повдигане на крака от лег и вис - Видове ( Лазар Новович)

Нужни са ни разнообразие от упражнения за корем.Повдигането на крака било от лег или вис биха били доста добро решение, което да ни помогне да разнообразим тренировката си за корем.След като споделихме с теб Видове Набирания с широк и тесен надхват и подхват, където успя да откриеш повече от 15 вида набирания, идва ред на повдигането на крака от лег и вис..Само стой и гледай...




Повдигане на крака от лег

Повдигане на крака от лег
Повдигане на крака от лег се изпълнява лесно.Лягаме на пода, така че да сме неподвижни.Поставяме ръцете си встрани от тялото с длани към пода, като това ще е нашата опора.Повдигаме двата крака едновременно, като се стремим при движението те да останат събрани и да не ги сгъваме в колената.Опитваме се максимално да натоварим коремните мускули.Когато сме в стартова позиция вдишваме, в изходна позиция издишаме.



Повдигане на колене към гърди от лег или под наклон



Повдигане на колене към гърди от лег или под наклон
Спокойно може да кажем, че повдигането на колене към гърди е по-леко упражнение, но никакъв случай по малко ефикасно.Легнали на пода или под наклон повдигаме коленете, така че те почти да опрат в гърдите ни.

Повдигания на колене към гърди на пейка


Повдигания на колене към гърди на пейка

Също като предното упражнение с особеност, че трябва да стабилизираме тялото си и гърба ни да е изправен. Ръцете отново са опора за нашето тяло.

Странично повдигане на два крака

Странично повдигане на два крака
Почти легнали, но не заспали като тази симпатична мацка.Подлагаме ръка под главата.Идеята е също както при вдигането на крака от лег да повдигнем едновременно и двата си крака без да ги разделяме.Изпълнено така упражнението направо ще "изгори" страничните ни коремни мускули. 


Странично повдигане на един крак

Странично повдигане на един крак
Доста по-лено от повдигането едновременно на два крака.Може да заемем позиция с ръка под главата или страничен планк(опората ни пада върху лакътя, като ръката е пенпендикулярна на тялото).Повдигането на един крак от лег е перфектно упражнение както за коремната област, така и за вътрешната част на бедрата.


Повдигане на крака от лег тип Ножица


Повдигане на крака от лек тип ножица

Едно от любимите ни.Стартираме в същата позиция  както при повдигането на крака от лег. Започваме първо с единия крак, след като го повдигнем и сме точно в положението показано в изображението повдигаме и другия.Така позицията ни наподобява повдигане на крака от лег с два крака.След като сме постигнали тази позиция спускаме отново само единия си крак докато другия е изправен и пенпендикулярен на тялото.След това спускаме и него.При това упражнение е добре да дишаме през цялото време.То се изпълнява малко по-продължително, което автоматично означава, да не задържаме дъха си.  


Повдигане на крака тип Часовник




Повдигане на крака тип Часовник

Стартираме в добре позната позиция.Веднъж повдигнали и двата си крака точно както е показано на изображението завъртаме първо на едната, а след това на другата страна.Упражнението се нарича така понеже тялото ни наподобява стрелките на часовник докато изпълняваме.Изпълнено по този начин упражнението ще натовари перфектно коремната област, като също акцентираме и много на страничните коремни мускули.


Повдигане на един крак от позиция с лице към пода




Повдигане на един крак от позиция с лице към пода

Прекрасно упражнение което направо ще "изгори" коремните ти мускули, а няма да подмине и бедрата и задните ти части.Едно от любимите упражнения на всички дами.Това не означава,че ние мъжете трябва да го подминаваме дори напротив.За жалост не е изобразено добре на изображението-когато връщаме крака си в изходна позиция е добре да продължим така , че коляното ни почти да опре гърдите.Така изпълнено упражнението е по-натоварващо.


Повдигане на крак от позиция планк




Повдигане на крак от позиция планк
Много добре знаеш, как планк-а натоварва коремните ти мускули.Не си толкова сигурен, тогава добави и повдигане на крак и пак ще си говорим!


Повдигане на един крак от позиция обратен планк




Повдигане на един крак от позиция обратен планк
Също както при по-големия брат на упражнението сме в позиция планк , само че обърнати на обратно.Тук движението на крака наподобява левачаката на Стоичков. Много добре !


Повдигане на крака от вис




Повдигане на крака от вис

Време е да повисим малко.Повдигане на крака от вис два пъти по - натоварващо от това да сме легнали на пода.Можем да благодарим на гравитацията за това !


Повдигане на колене към гърди от вис


Повдигане на колене към гърди от вис
Няма какво повече да кажем за това упражнение освен ,че изпълнено от вис е доста по-натоварващо.Може да се изпълнява и на успоредка, дори и два стола вкъщи могат да ни свършат добра работа !


Повдигане на крака от вис - пълен оборот




Повдигане на крака от вис - пълен оборот
Тук наистина става трудно. Аплодисменти за мацката.Ако искаш да изпълняваш упражнението, така ти трябват наистина здрави коремни мускули, сила и издръжливост.Това си е упражнение с ниво на трудност - "абе то много трудно е" ! 


Повдигане на колене встрани от вис




Повдигане на колене встрани от вис
Добре познатото повдигане на колене към гърди, този път движението на краката е встрани.Кажи здравей на яките странични коремни мускули !


Повдигане на крака от вис тип Часовник


Повдигане на крака от вис тип Часовник
Това упражнение си е за майстори.Много сила, много упоритост и много тренировки ще ти помогнат да го изпълниш.А веднъж след като успееш Лазар Ангелов може да ти звънне и да те пита - " Как ги направи тея плочки, бро" ?


Повдигане на крака от вис тип Ножица




Повдигане на крака от вис тип ножица
Продължаваме с трудните изпълнения.Тип ножица е доста трудна наистина и много, много ефикасна.Има и друг начин да изпълняваш упражнението като само разтваряш краката си - както е показано в изображението в дясно.

И един съвет от нас. Когато правите серия или дадено упражнение за корем не правете 10 повторения от един и същи тип.Ако примерно серията ти се състои от 20 повторения - то съчетай в тях повдигане на крака от вис,повдигане на колене към гърди и ножица например.
Така мускулите ти ще се натоварят по няколко различни начина и ще извлечеш по-голяма полза от тренировката си.Само ако искаш разбира се! Сам избираш !

Ако статията ти е харесала и си намерил нещо полезно или поне си се усмихнал веднъж  - удари едно рамо и я сподели с приятелите си в социалните мрежи или по-добре направо им кажи за нея.Ние винаги сме били привърженици на старомодния начин на общуване.Да не забравиш да кажеш и на как' Сийка от 3 етаж, че да вземе да се стегне малко.

Ако имаш въпроси, предложения или искаш да ни теглиш една... пиши един имейл, намери ни в социалните мрежи или ни изпрати писмо по гълъб.


Успех !



Тренирай - Сам Избираш !

Харесай страницата на Тренирай в Facebook , последвай ни в Тwitter , или ни добави в кръговете си в Google+



НАЧАЛНА СТРАНИЦА <===> ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Етикети: , , ,

0 коментара:

Публикуване на коментар

Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]

<< Начална страница