14.10.2013 г.

Свежа Тренировка за Жени в домашни условия

Свежа Тренировка за Жени в домашни условия

trenirai.org подготви специално за всички дами една Свежа Тренировка за Жени в домашни условия.Убедени сме, че ще ви хареса !


Преди да представим в какво точно се състои тренировката, държим  да напомним нашата философия за индивидуалността. Всички ние сме различни. В тренировките това може да се опише много просто- "Това което работи за мен, може да не работи за теб" и обратното.

В следващите редове ще намериш не стриктна тренировъчна програма, която да следваш неотлъчно, а по-скоро структура или шаблон на тренировка, която да разнообразяваш и променяш според това, което ти допада повече и работи повече за теб.


Идеята на тренировката е свежа  и за това така се нарича. 

Съставена е от:
=>2 кръга 
=>Всеки от кръговете включва 5 различни упражнения. 
=>След изпълнението на двата кръга повтаряме още веднъж всеки един от тях.

Изглежда така:
=>Първи кръг 
=>Втори кръг

=>Първи кръг
=>Втори кръг

Ако не си наясно със кръговите тренировки, няма проблем помислили сме за всичко. Прочети За кръговите тренировки накратко, за да разбереш идеята на този тип.

Сигурно ти е интересно колко повторения на серия трябва да правиш.Както споменахме имаме малко по-различен поглед, който можеш да откриеш като прочетеш Серии и Повторения - да разчупим оковите на закостенялото мислене.

В този случай залагаме не на повторенията, а на времето за което ги изпълняваме. Всяко упражнение се изпълнява за 30 секунди, след което преминаваме на следващото докато кръгът приключи.Това е един завършен кръг.

Почивката между кръговете е от минута, а ако можеш да я съкратиш още по-добре. Почивката след изпълнението на първите два кръга изберете сами.

Името на всяко упражнение е също и линк към повече информация за него, така че ако се колебаеш как се прави точно просто кликни и ще разбереш!

Първи кръг:

Класически клек със собствено тегло 

Клек - Тренировка за жени в домашни условия
Не обичате да правите клекове, няма проблем! Най-вероятно тогава никога няма да имате мечтаното бразилско дупе, а по скоро някое плоско германско например.

За това не се услушвате и хвърлете един поглед на Клекове - 8 причини защо да ги правим и може да промените решението си.Всъщност няма значение дали ще го промените или не клековете са много важни и трябва да се ползват.


Лицеви опори 

Лицеви Опори - Тренировка за жени в домашни условияНяма как да минем без лицеви опори.Като в първия кръг препоръчаме класически лицеви опори. И не се притеснявай няма да станеш Арнолд ,по-скоро ще успееш да стегнеш гърдите си. Май вече се нави!


Кофички на пейка за трицепс 

Кофички на пейка - Тренировка за жени в домашни условия
Знаеш как тази част от женските ръце често се отпуска и не изглежда особено добре.Така че спокойно няма да направиш ръка по-голяма отколкото на гаджето, колкото и да ти се иска.


Планински катерач 

Планински катерач - Тренировка за жени в домашни условия
Тук малко вдигаме темпото и започваме да изкачваме върховете на пода вкъщи.Струва ти се смешно, но това упражнение ще те раздвижи и изпоти в студените зимни дни.Колкото по-бързо го изпълняваш, толкова по-добре.


Вдигане на крака от лег 

Вдигане на крака от лег - Тренировка за жени в домашни условия
Тук вариантите са много.За това най-добре хвърли един поглед и избери упражнението, което ще те натовари най-добре.





Втори кръг:


Сумо Клек 


Сумо Клек - Тренировка за жени в домашни условия
Пак клек, само че сумо. Няма да ставаш сумистка спокойно, просто искаш да стегнеш вътрешната част на бедрата си, нали? Много ясно! Тогава направи път на сумо клека да мине ! 


Лицеви опори на колена  


Лицеви опори на колене- Тренировка за жени в домашни условия
Mалко по-лесно се изпълняват от класическите опори, понеже колената поемат голяма част от натоварването.При този тип опори се натоварват главно долната част на гърдите. Тази част е много важна защото сме сигурни,че искаш да запазиш перфектната им форма или да им предадеш такава без намесата на онзи симпатяга д-р Енчев ?



Лицеви опори диамант 


Лицеви опори диамант - Тренировка за жени в домашни условия
Пак тези лицеви опори, а ? Ще свикнеш ! Този тип лицеви опори ще натоварят добре трицепса ти, за когото вече говорихме.Няма да пропускаме факта, че този тип упражнение поставя акцент и върху вътрешната част на гърдите ти.Определено ще го включиш в тренировката си иначе виждаме как  д-р Енчев започва да протрива ръце зад ъгъла.  


Коремни преси велосипед 




Коремни преси велосипед - Тренировка за жени в домашни условия
Минаваме на коремни преси.Тези които наподобяват карането на колело и въртенето на педали. Едни от най-добрите коремни преси.


Планк 


Планк - Тренировка за жени в домашни условия
Последното упражнение е планк. Точно след коремните преси 30 секунди в тази позиция ще напрегне подобаващо добре коремните ти мускули.

Идеята е между упражненията да няма почивка или ако има тя да не бъде прекалено дълга.
Почивката между кръговете да е около минута.

Та това е нашата свежа тренировка.По наши изчисления не би трябвало да ти отнеме повече от 25-30 минути. Ако за жалост не разполагаш с толкова време, в което много се съмняваме и направо не вярваме, погледни тази Бърза Тренировка за Добро Утро.И въпреки всичко 25 минути са около процент от едно денонощие намери време и тренирай.


Упражненията са разделени така, че да натоварват горната и долната част на тялото.Стига с тези 5 минутни тренировки за корем или 10 минути за перфектно дупе.

Не е правилно да се тренира само една част на тялото като другите се пренебрегват. Жив пример за това са мъжете, които не тренират крака.Същото е и при жените няма как да тренирате само бедра , дупе и корем...имате и още мускули, които се нуждаят от активност. 

Това беше нашата тренировка.Съвета ни е да миксираш и комбинараш упражненията. Точно това сме се опитали да направим и ние.Тренировката не е много лека, така че ако се затрудниш намали времето за изпълнение на упражненията примерно от 30 секунди на 20.

Ако пък ти се стори много лесна увеличи времето на упражненията, намали почивката между кръговете или просто вземи една раничка и сложи няколко пластмасови бутилки пълни с вода или пясък, ти решаваш ! После няма как да кажеш, че ти е толкова лесно.Идеята на тренировката е не да е лесна, а да те предизвика. Излез от комфортната си зона ;)

Ако тренировката ти е харесала сподели я с приятелки  в социалните мрежи или направо им кажи за нея.

Не забравяй да ни напишеш мнението си за нея. Ако имаш въпроси,  по темата или просто искаш да ни пратиш въздушна целувка ни намери в социалните мрежи, пиши ни имейл или ни прати писмо по гълъб.

Успех !





Тренирай - Сам Избираш !
Харесай страницата на Тренирай в Facebook , последвай ни в Тwitter , или ни добави в кръговете си в Google+


НАЧАЛНА СТРАНИЦА<==>OЩЕ ПО ТЕМАТА:


Етикети: , , , ,

4 коментара:

В 29 август 2014 г. в 12:11 , Anonymous Анонимен каза...

:* :* (въздушни) :D
Много добро ..

 
В 26 май 2015 г. в 23:13 , Blogger Unknown каза...

po kolko puti da pravim vsqko edno uprajnenie?

 
В 26 май 2015 г. в 23:14 , Blogger Unknown каза...

da no po kolko da pravim vsqko edno uprajnenie?

 
В 21 януари 2018 г. в 16:03 , Blogger Unknown каза...

Веднъж на кръг

 

Публикуване на коментар

Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]

<< Начална страница